Search Site

Paiste

Paisteen historia alkaa viime vuosituhannen alusta. Michail Toomas Paiste, säveltäjä ja muusikko, jonka isä oli tullut Virosta palvellakseen tsaarin joukoissa, perusti musiikkikaupan Pietariin. Toiminta kattoi myös kevyttä soitinvalmistusta ja korjausta ja kesti Venäjän vallakumoukseen asti.

Michail Toomas Paiste palasi synnyinmaahansa ja avasi liikkeensä uudelleen Tallinnaan, missä alkoi symbaalien suunnittelu ja tuotanto konsertti- ja marssikäyttöön yhdessä poikansa Michail M. Paisteen kanssa. Pojasta tuli nopeasti yrityksen eteenpaneva voima ja omistaja. Rumpusettien esittelyn myötä Paiste alkoi kehittää symbaaleja turkkilaisten symbaalien pohjalta. Tänä aikana hän kehitti myös ensimmäiset gongit. Symbaaleita alettiin viemään myös muualle Eurooppaan ja valtamerien taakse.

Toinen maailmansota pakotti Paisteen muuttamaan Virosta Puolaan, jossa hän perusti jälleen uudestaan perheyrityksensä. Yritys paini sodan ajan raaka-aineiden huonon saatavuuden ja maailmanlaajuisten yhteistyösuhteiden kanssa, mutta selvisi siitä. Sodan loppuvaiheessa Paisteen perhe pakeni Puolasta pakolaisina pohjois-Saksaan, jossa alettiin taas valmistaa symbaaleja ja gongeja.

Vuonna 1957 yritys muutti Sveitsiin, jossa Michaelin pojat Robert ja Toomas alkoivat myöhemmin johtaa toimintaa yrityksen kansainvälistyessä yhä voimakkaammin. Vuodesta 2003 Paistetta on johtanut Toomasin poika Erik.

4 tuote(tta)

Laskeva
sivulla

Taulukkona  Listana 

 • Paiste 2002 20" Heavy Ride (käytetty)

  Herttoniemen myymälässä

 • Paiste 2002 China Novo 20"

  358,00 €

  Kysy toimitusaikaa

 • Paiste Alpha Universal Set

  754,00 €

  Kysy toimitusaikaa

 • Paiste Giant Beat Ride 24"

  479,00 €

  Herttoniemen myymälässä

4 tuote(tta)

Laskeva
sivulla

Taulukkona  Listana