Search Site

Sandberg

Sandberg Guitars perustettiin vuonna 1986. Perustajat Holger Stonjek ja Gerd Gorzellke tutustuivat pianorakennuksen oppisopimuskoulutuksessa. Ensimmäinen työpaja sijaitsi vanhan maatilarakennuksessa Wolfsburgin (”Volkswagen-kaupugin”) lähellä "Am Sandberg"-nimisen tien varrella. Yritykselle haettiin hyvältä kuulostavaa nimeä pitkään ja hartaasti, mutta lopulta se löytyikin pajan kotikadusta. Holger ja Gerd valmistivat alusta pitäen itse puu- ja rautaosat mikrofoneja myöten. Omien malliensa lisäksi he valmistivat räätälöityjä bassoja asiakkaiden toiveiden perusteella. Yrityksen alkutaipaleella 80-luvun lopulla painopiste oli lähinnä 5 ja 6-kielisissä bassokitaroissa, joissa käytettiin kaula-läpi-rungon-rakennetta sekä arvokkaita ja harvinaisia puulajeja.

90-luvun alussa Sandberg alkoi kasvaa ja muutti isompiin tiloihin Braunschweigiin  parantaakseen ja lisätäkseen tuotantoaan sekä myöhemmin vastaamaan paremmin markkinoiden kysyntään. Trendit vaihtuessa tuli kysyntää uusille bassomalleille ja soundeille. Kalliimpien hifibassojen rinnalle syntyi uusi linja, joka perustui klassiseen pulttikiinnityksellä varustettuun kaulaliitäntään. Samoihin aikoihin tunnettu basisti Ken Taylor oli etsimässä uutta soitinta. Sandberg kiinnitti hänen huomionsa, ja tämä oli alku rikkaalle ja jatkuvalle yhteistyölle, joka on kehittynyt syväksi ystävyydeksi. Hänen nimikkomallinsa, Basic Ken Taylor, on edelleen yksi menestyksekkäimmistä ja suosituimmista Sandberg-malleista. Koko historiansa ajan Sandbergin filosofia on ollut pyrkiä edelleen kehittämään ja parantamaan olemassaolevia komponentteja, soundeja ja viimeistelyvaihtoehtoja.

Vuosituhannen alussa Sandberg kehitti uuden bassolinjan, joka muodostui erittäin suosituksi – California-sarjan, joka on maukas yhdistelmä perinteisiä muotoja ja moderneja komponentteja. Omaa tuotantoa olevan tallapalan ja itsekehitettyjen mikrofonien ohella komponenttivalmistusta tehdään muiden arvostettujen saksalaisten valmistajien, kuten Delano ja Häussel, toimesta. Elektroniikka on nykyisin Glockenklangin käsialaa, toki Sandbergin omilla spekseillä.

Kokoa oma unelmasoittimesi osoitteessa configurator.sandberg-guitars.de

3 Item(s)

Set Descending Direction
per page

Grid  List 

 • Sandberg The String 40-128 5-string

  €35.00

  in store Herttoniemi

 • Sandberg The String 45-130 5-string

  €35.00

  in store Herttoniemi

 • Sandberg The String 65-130 Low B

  €30.00

  in store Herttoniemi

3 Item(s)

Set Descending Direction
per page

Grid  List